Op woensdag 31 oktober vond de banenmarkt: ‘Samen doen’ plaats in het gemeentehuis in Goor. Zo’n 200 werkzoekenden en 20 bedrijven ontmoetten elkaar in een informele setting. Werkzoekenden konden deelnemen aan een workshop LinkedIn, kennismaken met werkgevers en hun CV laten checken. Voor werkgevers was het een mooie gelegenheid om zichzelf en hun vacatures te presenteren.

Samen doen!

Wethouder Wim Meulenkamp opent de banenmarkt: “We moeten elkaar kennen om het echt samen te kunnen doen. Het gaat om hoe je bent en hoe je in het leven staat. En of je past bij een bedrijf of werkgever. Maak het zo persoonlijk mogelijk. We hebben onze eigen verantwoordelijkheid om er iets van te maken.”

Mitchell Brown haakt hier op in tijdens zijn  workshop LinkedIn. Zijn boodschap was; “Wat jij doet is niet uniek. Waarom en hoe jij het doet wel!” Hiermee gaf hij handvatten om jezelf beter te presenteren (op LinkedIn). Tegenwoordig kijkt een werkgever veel meer naar jouw talenten, motivatie en interesses, dan of jij precies in het functieprofiel past.

Op zoek naar werk

Alberta uit Markelo heeft veel aan de workshop LinkedIn gehad: ‘Ik heb al wel een LinkedIn account, maar naar aanleiding van de workshop kan ik daar nog veel aan verbeteren.’ Alberta heeft in de reiswereld gewerkt. Omdat steeds meer werkzaamheden digitaal zijn, is hier bijna geen werk meer in te vinden. Ze is nu op zoek naar werk als baliemedewerkster of receptioniste. Ze heeft visitekaartjes meegenomen van twee bedrijven waar ze mogelijk aan het werk kan.

Mohanad, Barakat en Hassan zijn statushouders en wonen nu 3 jaar in Goor. Ze doen allemaal vrijwilligerswerk, maar willen graag een betaalde baan. Ze hebben goede gesprekken gehad met diverse werkgevers. Het meest enthousiast zijn ze over Mac Donalds. Mohanad vertelt: “Bij Mac Donalds kun je veel verschillende taken uitvoeren. Dat lijkt mij erg leuk!” Hij vertelt dat hij het al zo voor zich ziet om met z’n drieën in de auto naar Mac Donalds rijden.

‘Out of the box’

Op de banenmarkt staan verschillende bedrijven uit Hof van Twente en omgeving. Zo ook Eternit. Patricia Vreeswijk is HR medewerker en staat voor het eerst op een banenmarkt. Ze ervaart de banenmarkt als een laagdrempelige manier voor werkzoekenden en werkgevers om met elkaar in contact te komen. “Wij staan hier omdat we een vacature ‘machine operator’ open hebben staan. Wij proberen ‘out of the box’ te denken om deze vacature te vervullen. Wij zoeken vooral iemand die gemotiveerd is. Wanneer iemand gemotiveerd is en goed in het team past zorgen wij voor een opleiding tot operator.”

Serieuze interesse                                                       

TG Koeriers staat met drie vactures op de banenmarkt: loodsmedewerker, distributiechauffeur en vrachtwagenchaffeur. Eigenaar Henri Tijhuis vertelt: “Er was serieuze interesse in de vacatures. We hebben zo’n 10 inschrijfformulieren ontvangen van werkzoekenden die interesse hebben of een keertje willen meelopen bij ons.”

José Roessink van Gastouderbureau de Bengel is positief verrast door de banenmarkt: “Wij werken met vraag en aanbod van gastouders. Wij kunnen eigenlijk altijd wel gastouders gebruiken. Op de banenmarkt hebben wij leuke gesprekken gehad, veel visitekaartjes uitgedeeld en 5 vervolgafspraken gepland.”

“Wij merken dat werkzoekenden die naar deze banenmarkt komen oprecht geïnteresseerd zijn. Halverwege de banenmarkt hebben wij al 2 intakes gepland staan; 1 voor logistiek en 1 voor productie”, zo vertellen Suzan en Amber van Start People.

Werkplein Twente en gemeente Hof van Twente kijken terug op een geslaagde editie van de  banenmarkt: ‘Samen Doen’.

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter