Ilse Visscher,
Wijngaard Hof van Twente

Voor Roelof, de man van Ilse, was het de wens om boer te worden. Ilse, met ruime ervaring in de zorg, vond het stukje integratie binnen haar vakgebied altijd het meest interessant. Zo is in 2007 Wijngaard Hof van Twente ontstaan: een wijngaard met zorgboerderij. Naast een prachtige plek voor klanten van de winkel of bezoekers van het terras, ook een omgeving waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hun thuis hebben gevonden.

Delen van ervaring en kennis

Veel ondernemers in de Hof kennen Ilse al als ambassadeur van arbeidsparticipatie. Ze deelt haar kennis en ervaring binnen de werkgroep van de gemeente en ondernemers van Hof van Twente. “Binnen de werkgroep wordt er samen gekeken naar nieuwe initiatieven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen. Ondernemers delen in de groep hun ervaringen, maar kunnen ook bij elkaar terecht voor advies.”.

Durf!

Voor iedereen die twijfelt adviseert Ilse om het gewoon eens te proberen. “Kijk per individu naar interesses en talent en niet zo zeer naar werkervaring. Als iemand kan doen waar hij goed in is dan staat zo iemand in zijn kracht. En dat werkt voor beide partijen motiverend. Zo is Henry destijds bij ons gekomen, omdat hij zijn oude beroep als chefkok niet meer kon uitoefenen door spataderen aan zijn benen. Samen met zijn vorige baas hebben we gezocht naar een functie binnen de wijngaard. Bierbrouwen had hij als hobby en dus was de keuze al snel gemaakt om hem verantwoordelijk te maken voor de winkel. Zijn ervaringen uit de keuken met betrekking tot geur en smaak komen daarbij ook heel goed van pas. Hier kan hij zijn eigen tempo bepalen, zonder dat hij zich daarvoor hoeft te verontschuldigen.”.

Henry

“Door spataderen kon ik mijn beroep als chefkok, waarbij ik lange dagen staand doorbracht, niet meer beoefenen. Nu werk ik in de wijnwinkel van Wijngaard Hof van Twente en doe ik alle werkzaamheden die daar bij komen kijken, maar op mijn eigen tempo. In principe werk ik gewoon fulltime, maar als het een keer niet lukt is dat niet erg. Collega’s pakken graag dingen op en andersom kunnen ze ook op mij rekenen.”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter