Erna Hemersma,

Eigenaresse van de Weijenborg

In de Weijenborg in Delden kun je terecht voor bijna elk feest dat je maar kunt bedenken. Van themafeest tot expeditie Robinson, maar ook voor workshops, diners en voor één van de escaperooms. In dit veelzijdige horecabedrijf kun je terecht voor op maat gemaakte evenementen. Tegenwoordig word je hier gastvrij ontvangen door Gea Hassink uit Diepenheim. Erna Hemersma (eigenaresse van de Weijenborg) was al een tijdje op zoek naar uitbreiding van personeel. Gea heeft na een proefplaatsing van 2 maanden nu een leuke betaalde baan van 20 uur per week. Ze heeft een contract gekregen voor minimaal 6 maanden met kans op verlenging.

Erna kwam als lid van de businessclub in contact met Anne-Marie Quinten van het Werkplein. Erna vertelt: “Door dit contact waren de lijntjes korter en was het makkelijker om een vacature voor te leggen. Anne-Marie gaf aan een aantal geschikte kandidaten te hebben. Binnen een week had ze drie kandidaten, waarbij Gea eruit sprong qua ervaring.”

Gea is 57 jaar en had 2 jaar een WW uitkering, nadat ze door een reorganisatie bij een bank werkloos werd. Ze was heel actief met solliciteren en heeft altijd de verwachting gehad dat het zou lukken om een baan te vinden. Met haar werkcoach Marion Vreeswijk had ze regelmatig een afspraak om sollicitaties door te nemen. Marion attendeerde Gea op de vacature bij de Weijenborg. Anne-Marie heeft toen met Gea gebeld en de vacature met haar besproken. Een dag later mocht ze op gesprek komen.

Er was meteen een wederzijdse klik. Erna nam contact op met het Werkplein om de mogelijkheden te bespreken. Er werd besloten te starten met een proefplaatsing voor 2 maanden met behoud van uitkering. Anne-Marie wees hierbij op de mobiliteitsbonus voor 56 plussers. (Per 1 januari 2018 is er een nieuwe regeling ingegaan: het loonkostenvoordeel)

Gea is erg enthousiast over haar proefplaatsing: “Ik heb al eerder een proefplaatsing gehad, maar die was niet zoals ik deze hier meemaakte. Ik mocht tijdens mijn vorige proefplaatsing alleen maar meekijken. Bij de Weijenborg werd ik zelf achter de computer gezet en hierin goed begeleid. Ze hebben voor december en een stukje van januari een rooster gemaakt wie mij ging inwerken. Ik heb hele goede begeleiding gehad. Op een gegeven moment mocht ik zelf dingen doen en maken. Dit werd dan nagekeken en hierover kreeg ik feedback. Op die manier ben ik er goed ingerold.”

Erna geeft aan: “In het begin van de proefplaatsing was er de twijfel of Gea wel de ervaring had die hier nodig is. Het werken bij een bank is vaak heel zakelijk en hier bij de Weijenborg verkoop je gastvrijheid. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan het begeleiden en inwerken. Gea heeft dit heel serieus opgepakt.”

Erna ziet veel toegevoegde waarde aan werknemers die wat ouder zijn: ”Vaak nemen zij een bak aan ervaring mee. Als diegene flexibel is en om kan gaan met programma’s als Word en Excel hebben zij al een streepje voor. Wat ik belangrijk vind bij oudere werknemers is dat ze midden in het leven staan en bijblijven met nieuwe ontwikkelingen.”

Gea voegt hier aan toe: “Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor andere mensen van mijn leeftijd om positief te blijven en in jezelf te blijven geloven.”

Kandidaat Gea

“Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor andere mensen van mijn leeftijd om positief te blijven en in jezelf te blijven geloven.”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter