Nicole Pierik,

Manager zwembad ‘de Vijf Heuvels’

Bij Zwembad ‘de Vijf Heuvels’ in Markelo kun je natuurlijk lekker zwemmen. Maar er worden ook activiteiten georganiseerd zoals aqua gym en discozwemmen. Ook is er een horecagelegenheid voor een hapje en een drankje. Sandra heeft na een proefperiode van 3 maanden hier een jaarcontract gekregen voor 25 uur per week.

Vacature

Nicole Pierik is manager van het zwembad. Toen er een vacature vrij kwam heeft ze meteen Wendy Koorman, werkcoach bij de gemeente Hof van Twente benaderd. Samen met de gemeente is onderzocht of de werkplek geschikt zou zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het zwembad was namelijk nog een SROI plek te vervullen. SROI staat voor ‘Social Return on Investment’. SROI is bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te geven op werk of ontwikkelingsmogelijkheden. Belangrijk hierbij is goede begeleiding bij het opstarten, duidelijke taken en werkafspraken en geduld bij de werkgever en collega’s. (Klik hier voor meer informatie over SROI in Twente)

Wendy is gaan zoeken en kwam met Sandra. Sandra had al veel ervaring met schoonmaken van onder andere kantoren en scholen. Daarnaast heeft ze een tijdje werkervaring opgedaan bij Kringloopbedrijven in Goor. Maar het liefst wilde ze zelf haar eigen inkomen verdienen. Sandra is toen uitgenodigd voor een gesprek met Nicole en Herman (hoofd facilitair). Het was meteen duidelijk dat Sandra veel ervaring had met schoonmaken, dus ze hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.

Proefplaatsing

Er is begonnen met een proefplaatsing van 3 maanden. In het begin was het erg wennen voor Sandra en haar collega’s. Dit is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Naast het wennen aan haar collega’s was het ook wennen aan de warmte. In de ruimtes van de zwembaden is het één graad warmer dan het zwemwater. Dit houdt in dat het 31 graden is in de ruimte van het doelgroepenbad, aangezien het zwemwater hier 30 graden is. Hier moet je je werkzaamheden op aanpassen. Je moet niet te snel willen. Anders houd je het niet vol.

Sandra is tijdens haar proefplaatsing ingewerkt door een collega. Op het moment kan ze zelfstandig het werk uitvoeren en is er altijd een collega aanwezig die haar kan ondersteunen wanneer dit nodig is. Sandra houdt zich hoofdzakelijk bezig met verschillende schoonmaakwerkzaamheden in het zwembad, maar helpt soms ook mee in de horeca.

Contract

Per 1 juni heeft Sandra een jaarcontract gekregen voor 25 uur per week. Ze vindt het werk erg leuk en hoopt dat ze hier nog lang kan blijven werken. Nicole geeft aan: “Je hebt er hard genoeg voor gewerkt om hier te komen”

Om privacy redenen is ervoor gekozen om een andere naam te gebruiken.

Kandidaat Sandra:

“Het was in het begin even wennen, maar ik vind het nu erg leuk om hier te werken”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter