Henri Tijhuis,

EIGENAAR TG KOERIERS

Match tussen Herman en TG Koeriers door SWB

Herman Weijenborg (60) heeft vanaf zijn 18e altijd gewerkt. Hij was ziekencontroleur in de buitendienst bij de arbodienst. Toen daar geen plek meer voor hem was is hij bij de gemeente Hof van Twente terecht gekomen. Hier heeft hij 8 maanden als bode gewerkt. Hierna kwam hij in de bijstand. Al snel werd er een participatietraject opgezet om hem weer aan het werk te krijgen. Tijdens dit traject kreeg hij begeleiding van Charbel Lahdo van SWB. Na een werkervaringsplek van 3 maanden bij TG Koeriers heeft hij hier nu een oproepcontract gekregen.

Ondersteuning door SWB

Herman werd tijdens zijn tijd in de uitkering via consulent Yvonne Kok aangemeld bij SWB om te bekijken wat hij allemaal kan. SWB is gespecialiseerd in werkgelegenheid en arbeids re-integratie. Voor de regio Midden Twente ondersteunt SWB mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan het werk te kunnen. Charbel Lahdo is werkcoach arbeidsontwikkeling en welzijn bij SWB. Samen werd er gekeken naar Hermans kwaliteiten en interesses. Op dat moment was SWB net bezig om met TG Koeriers een project te realiseren om cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Ze hebben 2 functies hiervoor gecreëerd: orderpicker en koerier. Herman was meteen enthousiast over de functie van koerier. Hij vindt het leuk om auto te rijden en met klanten bezig te zijn. Deze kwaliteiten zie je terug in de functie, daarom werkt het ook zo goed.

Werkervaringsplek

Herman heeft voor aanvang van zijn werkervaringsplek bij TG Koeriers samen met Charbel een gesprek gehad met de personeelsfunctionaris. Daarna moest hij een rijtest doen met een rij-instructeur van TG. Met 40 jaar rijervaring bleek dat geen probleem. Op een gegeven moment is hij 2 dagdelen met iemand meegereden om te leren waar depots zitten, waar je heen moet en wat je moet doen. Daarna kon hij zelfstandig op pad.

Henri Tijhuis is eigenaar van TG Koeriers. Hij vertelt: ‘Van de 2 kandidaten die TG koeriers voor een werkervaringsplek kreeg aangeboden, stak Herman er met kop en schouders bovenuit. Hij was al snel klaar om zelfstandig aan het werk te gaan. Het inwerken is bij hem heel snel gegaan. Vandaar dat we hem na zijn werkervaringsplek een contract hebben aangeboden. We zijn hard op zoek naar mensen zoals Herman!’

Contract

Herman heeft sinds 2 januari een oproepcontract bij TG Koeriers. Hij wordt wisselend ingezet voor diverse ritten in Nederland en soms daarbuiten. Gemiddeld werkt hij zo’n 10 uur per week. In vakanties is dit vaak meer. Hij heeft het erg naar zijn zin. Voor hem is het belangrijk dat er niet teveel druk wordt gelegd op hem. “Het moet wel leuk blijven”. Hij moet nog werken totdat hij 67 jaar en 3 maanden is. Zolang het werk bij TG Koeriers leuk is wil hij dit graag blijven doen.

Kandidaat Herman:

“Zolang het werk bij TG Koeriers leuk is wil ik dit graag blijven doen!”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter