Heiko Wolterink,
PD Markelo

Je loopt gemakkelijk even binnen bij Personeelsdiensten in Markelo. Heiko, Johann en Yordy, het drietal dat PD Markelo runt, maken dat je je hier snel op je gemak voelt. Dat geldt ook voor de 3 van de 58 werknemers die op het moment via de gemeentes uit Overijssel en Gelderland voor ze aan het werk zijn. “In het begin zijn we hiermee gestart om de sociale gedachte die erachter zit. Op het moment is de vraag naar vakmensen hoog en kunnen we de kandidaten vanuit de gemeente meer dan goed gebruiken.”.

Goed voor elkaar

PD Markelo voorziet klanten uit de bouw, groen, techniek en infra van de juiste mankracht. En daar hoort een goede basis bij. Vervoer, kleding en gereedschap. In alles wordt voorzien. In ruil daarvoor wordt er goed werk verwacht. “Omdat we met z’n drieën zijn is de sfeer op kantoor heel hecht, maar ook buiten ons kantoorwerk vinden we dit een belangrijk onderdeel. We gaan altijd mee op de eerste werkdag van een nieuwe werknemer en we willen de jongens iedere twee weken zien. En ook andersom: de klant kan altijd bij ons aanbellen met vragen of advies. Wij weten ook dat sommige jongens meer inwerktijd nodig hebben en begeleiding aan het begin. Dan zijn wij er ook.”.

Samenwerking met de gemeente

Bij PD Markelo werken echte vakmensen: metselaars, hoveniers, timmermannen. Daar omheen zijn ook handige handjes nodig die willen werken, zoals een groenmedewerker, bouwopruimer en vooral aanpakkers. En in beide takken van sport kan de gemeente of Werkplein Twente hierin voorzien. Dit kan financieel ook aantrekkelijk zijn. “Als we iemand vanuit de gemeente aan het werk krijgen, ontvangen we daar soms een kleine subsidie voor. Die berekenen wij aan de klant door als korting en dat is dan voor de klant mooi meegenomen.”.

“Als je wilt werken en je weet van aanpakken, dan ben je bij Personeelsdiensten Markelo aan het juiste adres.”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter