Elena Bonnet Narnjo,

Mede initiatiefnemer Krnglp 2.0

In de voormalige garage van Noordegraaf aan de Deldensestraat in Goor zit sinds april Krnglp 2.0. In deze kringloopwinkel werken veel enthousiaste vrijwilligers uit voornamelijk Hof van Twente. Jolande heeft hier sinds mei een werkervaringsplek. Binnen een half jaar tijd is ze al uitgegroeid tot de ‘rechterhand’ van Elena, mede initiatiefnemer van Krnglp 2.0.

Kringloop

Elena Bonnet Naranjo heeft samen met haar man Krnglp 2.0 opgezet. Beide zijn dol op kringloopspullen en houden er niet van om spullen weg te gooien. Toen het pand van garage Noordegraaf leeg kwam te staan was dit een mooie kans om hier een kringloopwinkel van te maken. Op het moment werken ze met een hechte groep van vrijwilligers die verschillende taken uitvoeren in de winkel, zoals; het testen van producten, de winkel inrichten en het contact met klanten. Daarnaast steunen ze goede doelen als Jantje Beton en Cliniclowns met acties in de winkel. Oud papier gaat naar het Goors Mannenkoor. Jolande van der Hoop was hier al eens binnengelopen en het leek haar leuk hier te gaan werken.

Werkervaringsplek

Jolande is 51 jaar en heeft hiervoor vooral in de schoonmaak gewerkt. Door lichamelijke klachten kon ze het zwaardere werk niet meer aan en is ze gaan kijken wat nog geschikt voor haar was. Bij haar werkcoach Marit heeft ze toen aangegeven dat het werken bij Krnglp 2.0 haar leuk leek. Werkcoach Marion heeft haar toen geïntroduceerd en er volgde een gesprek naar aanleiding van haar CV. Tijdens een kennismakingsgesprek bleek het erg goed te klikken. Jolande is al snel begonnen met een werkervaringsplek bij de kringloop. Van beide kanten bevalt dit erg goed!  Elena vertelt: “Ze heeft het werk zich eigen gemaakt en dat is ook de bedoeling. Ze is uitgegroeid tot mijn rechterhand”. Jolande geeft aan dat het werken erg prettig is en dat er goed rekening gehouden wordt met wat ze wel en niet kan.

Divers team van vrijwilligers

Het team bij Krnglp 2.0 is erg divers. De vrijwilligers zijn statushouders die dankzij de werkervaringsplek beter integreren en de Nederlandse taal verbeteren. Maar er zijn ook vrijwilligers die afgekeurd zijn, tijd over hebben of veel thuis hebben gezeten en graag weer onder de mensen willen zijn. “Vrijwilligerswerk is onbetaald, maar voor mij zijn vrijwilligers onbetaalbaar!”, vertelt Elena.

Toekomst

De toekomst voor Jolande bij Krnglp 2.0 ziet er goed uit! Op het moment dat er voldoende inkomsten gegenereerd worden willen ze graag mensen in dienst nemen. Jolande staat dan op nummer 1 om aangenomen te worden. Jolande hoopt natuurlijk dat dit gaat lukken: “Ik ben 51 jaar en heb de baan van mijn leven gevonden!”

Kandidaat Jolande:

“Ik ben 51 jaar en heb de baan van mijn leven gevonden!”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter