Paul van Loenen,

Teamcoördinator Informatiemanagement/Ondersteuning

Als gemeente heb je niet alleen een wettelijke taak, maar ook een maatschappelijke functie volgens Paul van Loenen. Dat is voor hem op zich al voldoende aanleiding om ruimte te geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Paul is erg positief over de mensen die vanuit het UWV of Werkplein aan de slag gaan. Hij ziet in de meeste gevallen een drive waar sommige “reguliere” collega’s best een voorbeeld aan kunnen nemen. Inmiddels zijn er sinds mei 2014 op de afdeling bedrijfsvoering al dertien WerkErvaringsPlekken (WEP) ingevuld.

Door een WEP leert een organisatie een kandidaat goed kennen

Op dit moment zijn er twee heren vanuit een WEP aan de slag binnen het cluster DIV (archief). Paul is erg enthousiast: “Edwin en Romeo zijn erg zorgvuldig, maken zelden fouten, werken hard en willen alles aanpakken. Ze hebben een positieve invloed op de groep en zijn nooit te beroerd om iets te leren. Een WEP is niet alleen een mooie manier om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor te bereiden op werk, maar het helpt de organisatie ook. Vooraf kunnen er best vooroordelen zijn, maar door iemand met een WEP aan het werk te laten gaan in een organisatie, leer je de persoon en zijn eventuele beperking al goed kennen. Dat maakt het makkelijker om hem of haar daarna aan te nemen, want hij/zij heeft zich al bewezen. Als collega’s weet je wat de beperking in de praktijk betekent.”

CV bouwen

Bij de gemeente komen op deze manier mensen binnen op plekken waar niet altijd een functie voor is. Als het goed gaat, wordt in overleg met de kandidaat gekeken of er mogelijkheden zijn om een betaalde baan aan te bieden. Paul: “Het maakt niet altijd uit wat je vooropleiding is, het gaat erom hoe gemotiveerd je bent om een bepaalde taak te doen. Als je extreem gemotiveerd bent, en dat zien we heel vaak, dan kun je heel veel en zijn er veel plekken voor je. 70% van de kandidaten die hier beginnen, slaagt echt. Is het niet bij de gemeente Hof van Twente dan is het wel bij een andere gemeente of in het bedrijfsleven. Waar nodig kijken we in het vervolgtraject ook over gemeentegrenzen heen om een passende plek voor iemand te vinden.” Paul vertelt dat het mes aan twee kanten snijdt: “Voor de kandidaten is het uiteindelijk gezonder als ze aan het werk kunnen op een passende plek. Voor ons als gemeente is het zakelijk gezien natuurlijk ook beter als we mensen aan het werk en uit de uitkering kunnen houden. De ervaring die ze hier opdoen is ook weer belangrijk voor hun CV.”

Diamanten poetsen

Volgens Paul heerst bij veel werkgevers onterecht het idee dat als iemand uit “de kaartenbak” komt, er iets niet pluis is: “Er zitten vaak hele goede werknemers tussen die ik als ik de mogelijkheid had, graag aan zou nemen. Diamantjes die even opgepoetst moeten worden. Misschien hebben mensen niet precies de juiste opleiding en kost dat net iets meer tijd, maar daar zijn instrumenten voor vanuit bijvoorbeeld het Werkplein. Er is natuurlijk een risico dat het niet werkt, maar dat is bij iedere andere sollicitatieprocedure ook zo. Dus werkgevers check eerst wat hier de mogelijkheden zijn. Als je echt gemotiveerde werknemers zoekt, zitten ze hier zeker tussen!”

Kandidaat Romeo

“Ik heb ondertussen een betaalde tijdelijke baan bij het archief van de gemeente gevonden en ik heb het erg naar mijn zin!”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter