Rick Arkink,

TEAMLEIDER CYCLOON GOOR

Op het bedrijventerrein Zenkeldamshoek in Goor zit het depot van Cycloon post Twente. Ze zijn een duurzame en sociale postverwerker en werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In Goor zit het depot voor de post voor Hof van Twente, met uitzondering van Delden. (Delden wordt bezorgd vanuit de vestiging in Hengelo) Post voor Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Enter komt hier binnen en wordt door een groep goed gemutste jongens gesorteerd en verspreid. Arno Strikker heeft hier sinds kort hier een jaarcontract voor 28 uur per week.

SWB

Via werkcoach Marit van der Luit heeft Arno eerst een traject gedaan bij SWB. Hier heeft hij magazijnwerk gedaan en zijn heftruck- en aanhangerrijbewijs gehaald. Helaas was er op dat moment geen vacature bij SWB en is hij samen met SWB verder gaan zoeken.

Arno: “In december kwam een kameraad van me naar me toe. Hij werkt bij Cycloon in Goor en vertelde dat er een collega weg ging. Hij vroeg mij of dat niet iets voor mij was. Al snel werd ik gebeld door de teamleider. En zo is het balletje gaan rollen.”

Proefplaatsing

Rick Arkink is teamleider bij Cycloon: “Toen ik hoorde dat Arno interesse had heb ik hem al snel gebeld. In december heeft hij al 2 dagen meegelopen met de collega die weg ging en vanaf januari is Arno begonnen met een proefplaatsing.”

Arno heeft een proefplaatsing van 3 maanden gehad met behoud van uitkering. In deze tijd is er veel aandacht geweest voor een loonwaardemeting en gesprekken met een arbeidsdeskundige. Arno heeft namelijk rugklachten en er moest goed gekeken worden naar hoe hij zijn werk goed kon doen. Er moest voor hem een elektrische fiets komen, omdat het werk op een gewone fiets voor Arno niet haalbaar is. Daarnaast is er met hem afgesproken dat hij wanneer hij veel last heeft van zijn rug dat hij dan wat vaker pauze mag houden. Arno: “We starten allemaal om 8 uur. Of ik nu om 1 uur of 2 uur klaar ben, dat maakt niet uit. Als ik voor mijn rug even pauze moet nemen, dan maakt dat niet uit. Het is wel fijn dat Cycloon zo mee denkt.”

Arno vertelt over zijn proefplaatsing: “Inwerken was niet echt van toepassing. Je moet zelf de wijken leren kennen. Ik ben in Goor begonnen en Goor ken ik wel. Daarna ga je verder… Naar Markelo en Enter. Zo leer je de straten vanzelf uit je hoofd. Je moet heel veel zelf doen. Je krijgt een bak post die je moet sorteren. Als je de post goed op route legt kun je de route makkelijk rijden. Je moet het jezelf makkelijk maken!”

Toekomst

Rick gaat verder: “Arno is al gevraagd om als voorman te komen werken op het depot in Goor. Helaas voor hem werkte hij er nog niet lang genoeg en is de keuze gevallen op iemand die hier al langer werkt en ook in Hengelo werkt, zodat ik sneller met hem kan schakelen. Maar dat geeft wel aan hoe goed hij bevalt. Hij is flexibel, breed inzetbaar, pakt snel dingen op, heeft natuurlijk overwicht, daarom willen we hem ook wel graag aan boord hebben en heeft hij al snel een jaarcontract gekregen. Arno krijgt hier nu de kans om meer verantwoordelijkheden te krijgen en door te groeien en zich te ontwikkelen. Zijn toekomst ziet er goed uit bij Cycloon”

Kandidaat Arno

“Het is fijn dat de werkgever zo mee denkt!”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter