Stefan en Carla Hemel,

Eigenaren

In de gemoedelijke supermarkt van Stefan en Carla Hemel in Hengevelde is altijd wel wat te doen: van topdrukte met de feestdagen tot leuke acties voor het nieuwe seizoen. Het ondernemerspaar vindt het een mooie uitdaging om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een betaalde baan te bieden, maar is zich er ook bewust van dat dit iets van hun organisatie vraagt. Eind 2017 zijn hier twee matches gemaakt met Nathalie en Bianca.

Goede afstemming

Voor Stefan en Carla is de juiste informatie vooraf ontzettend belangrijk. Voordat de kandidaten starten, maar ook als de kandidaten al begonnen zijn is er afstemming met Anne-Marie (Werkplein Twente) en waar nodig worden extra instrumenten ingezet. Carla legt uit: “Alleen door die afstemming kun je een goede inschatting maken welke en hoeveel begeleiding iemand nodig heeft en of wij dat kunnen bieden. Voor duidelijke en werkbare afspraken moet je echt goed weten waar je aan begint, want je gaat dit samen aan. Je werkt samen naar een doel en het mooiste is als je dat ook met elkaar bereikt.”
Stefan gaat verder: “Werken in een supermarkt is niet altijd even makkelijk. Het is een dynamische omgeving vol prikkels en er zijn veel onverwachte situaties. Verder zijn er hygiëne-eisen en moeten producten op een bepaalde manier worden ingepakt. Dat past niet bij iedereen.” Carla vervolgt: “Je moet het ook kunnen verantwoorden naar de rest van het team. Het kan niet zo zijn dat de één elke dag uitgebreid alles met je bespreekt, terwijl de rest “gewoon” aan het werk is. Als werkgever moet je je daar bewust van zijn.”

Respect en accepteren

Stefan vertelt: “Iedereen heeft een kans nodig om zich te kunnen ontwikkelen, ongeacht achtergrond of taal. Als kandidaten netjes zijn in taal en antwoord, er verzorgd uitzien en zich aan onze huisregels houden, dan zijn we al een heel eind. We hebben een bedrijf te runnen en hebben iedereen nodig. Daarom moet iemand wel binnen ons team passen. Daarbij moeten we ook realistisch zijn, want we zijn geen liefdadigheidsinstelling.”
Carla vult aan: “Het heeft alles met respect en accepteren te maken. Het is ontzettend belangrijk dat wij ons team goed informeren over wat ze kunnen verwachten van een nieuwe medewerker. De ene collega heeft aan een half woord genoeg, terwijl een ander in het begin echt één op één begeleiding nodig heeft en het liefst elke dag hetzelfde doet. Het is altijd afwachten hoe iets zich ontwikkelt, ook bij deze matches, maar als iemand echt graag wil, betrouwbaar is, zijn afspraken nakomt en laat zien dat hij of zij met plezier werkt, dan is het die extra moeite en tijd zeker waard.”

De dames zijn nu een tijdje aan de slag en volgens Carla en Stefan gaan heel veel dingen goed. Daarbij zijn korte lijnen met het Werkplein, de SWB en werkcoaches erg belangrijk voor als er meer begeleiding nodig blijkt te zijn.

Zoveel mogelijk mensen aan het werk! Dat is het doel van Hofwerkt

Eind 2017 stond er een mooie foto van Carla en Stefan Hemel in het Hofweekblad om te vieren dat er 100 matches zijn gehaald bij Hofwerkt. Wethouder Pieter van Zwanenburg overhandigde een taart aan de stralende Bianca. Bianca kwam vanuit de bijstand en had net haar plek gevonden bij de COOP in Hengevelde. Vanuit Hofwerkt worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gematcht met ondernemers. Dit kan, zoals bij Bianca, gaan om iemand vanuit de bijstand, maar ook om iemand die door zijn leeftijd moeilijker aan de slag  komt, of bijvoorbeeld om een kandidaat met een (lichamelijke) beperking die extra begeleiding nodig heeft.

Werkgever Carla

“Het is altijd afwachten hoe iets zich ontwikkelt, ook bij deze matches, maar als iemand echt graag wil, betrouwbaar is, zijn afspraken nakomt en laat zien dat hij of zij met plezier werkt, dan is het die extra moeite en tijd zeker waard.”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter