Arjan Stegeman,

Magazijnbeheerder

In het magazijn van Baktotaal Bouwhuis kun je alles vinden op het gebied van bakken. Via de webshop heb je keuze uit ruim 8500 artikelen die je kan gebruiken bij het bakken van taarten of cupcakes. Tekie is statushouder en heeft na een proefplaatsing van 7 dagen een contract gekregen voor 22,5 uur per week.

Begeleiding naar werk

Tekie Amine Zeregaber komt uit Eritrea en woont nu 2 jaar en 10 maanden in Nederland. Omdat hij een uitkering had kreeg hij begeleiding vanuit de gemeente van werkcoach Dorien Aanstoot. Er zijn een aantal gesprekken geweest om Tekie te begeleiden naar werk. Hij heeft werkervaring opgedaan bij Vluchtelingenwerk Oost Nederland. Hier heeft hij administratief werk gedaan en gewerkt als tolk.

Arjan Stegeman is magazijnbeheerder bij Baktotaal Bouwhuis. Ze hadden een nieuwe magazijnmedewerker nodig en schakelden Anne-Marie Quinten van Werkplein Twente in. Anne-Marie legde het CV van Tekie voor. Naar aanleiding van het CV is er een gesprek geweest met Tekie en begonnen met een proefplaatsing van 7 dagen. Arjan: “Er was een mogelijkheid voor een proefplaatsing van 2 of 3 maanden, maar daar hebben we allebei niet zoveel aan. Binnen een paar dagen kun je wel zien of iemand het goed doet en zijn best doet. Daarna moet er gewoon een contract komen. Daar hebben we allebei het meeste aan”

Proefplaatsing

Tijdens de proefplaatsing is Tekie ingewerkt als magazijnmedewerker. Dit ging meteen erg goed. Zijn werk houdt in dat hij artikelen in het magazijn moet verzamelen en inpakken. Wanneer iets niet duidelijk is kan hij altijd terecht bij zijn collega’s of bij Arjan.

Arjan geeft aan positief verrast te zijn met Tekie:  “Deze baan is zijn eerste betaalde baan in Nederland. Het kan erg lastig zijn om vanuit een andere cultuur hier aan het werk te gaan. Tekie kan zich goed aanpassen aan de omstandigheden en wat we van hem verwachten. Hij is netjes op tijd en flexibel. We ondervinden geen problemen met hem, ook niet met de taal. Tekie is één van ons! We zijn een team; we moeten het met elkaar doen!”

Tekie zijn toekomst bij Baktotaal Bouwhuis

Tekie woont in Markelo en komt nu trouw elke werkdag op de fiets naar Goor om te werken bij Baktotaal Bouwhuis. Hij heeft een contract gekregen voor 22,5 uur, maar hij heeft eigenlijk nog geen dag vrij gehad. Zijn contract loopt tot eind augustus. Dit was zo afgesproken omdat Tekie in september naar school zou gaan. Aangezien hij nu in februari gaat starten met de opleiding gaan we er vanuit dat zijn contract verlengt wordt. Wanneer hij dan weer naar school gaat zijn er zelfs nog mogelijkheden dat hij naast zijn opleiding hier kan blijven werken. Bijvoorbeeld in de vakanties en de avonduren.

Tekie vertelt over het werk: “Het werk is erg leuk! Je leert veel over verschillende artikelen. Je moet veel lopen, maar dit is gezond voor je.” Arjan geeft aan: “Je kunt zien dat hij veel plezier heeft in zijn werk. Hij lacht altijd!”

Tekie wil aan het eind van het interview nog graag het volgende kwijt: “Ik wil graag Baktotaal Bouwhuis bedanken voor deze kans. Maar ook de gemeente en Werkplein Twente voor het begeleiden naar werk”.

Arjan reageert hierop: “Je doet het allemaal zelf. Als jij goed je werkt doet en je bent op tijd dan kunnen we niet anders dan verder gaan met jou. Een contract krijg je niet, die verdien je!”

Kandidaat Tekie:

“Ik wil graag Baktotaal Bouwhuis bedanken voor deze kans. Maar ook de gemeente en Werkplein Twente voor het begeleiden naar werk”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter