Gerard ter Höfte,

Initiatiefnemer Boekwerk

Per 1 juni heeft Maarten Gillich een werkervaringsplek bij Boekwerk in Goor. Bij Boekwerk kun je een flexwerkplek huren, maar ook gebruik maken van vergader- en trainingsruimten. Afgelopen maanden heeft Maarten een dagdeel per week meegedacht over hoe Boekwerk meer bekendheid kan krijgen en zich verder kan ontwikkelen.

Ontstaan match

Gerard ter Hofte is initiatiefnemer van Boekwerk. Zelf heeft hij een architectenbureau en had hij de behoefte aan een flexwerkplek. Toen er ruimte vrij kwam in de bibliotheek in Markelo is daar Boekwerk ontstaan. Inmiddels is Boekwerk gevestigd in de bibliotheek in Goor. Gerard vertelt: “Omdat ik zelf ook druk ben met mijn architectenbureau had ik iemand nodig om Boekwerk op de kaart te zetten. Ik had hierover contact met Marion Vreeswijk, werkcoach bij gemeente Hof van Twente. Zij kwam met 3 werkzoekenden die interesse hadden. Van deze kandidaten vond ik Maarten het beste bij Boekwerk passen”

Werkervaringsplek

Er was een goede klik tussen Gerard en Maarten. Maarten is per 1 juni aan het werk gegaan voor een dagdeel in de week. Het doel van de werkervaringsplek was dat Maarten door middel van het werven van mensen zijn eigen inkomen kon creëren. Hij is druk bezig geweest met het aanschrijven van ondernemers(verenigingen) en media om zo de naamsbekendheid van Boekwerk te vergroten. Gezien de vakantieperiode liep dit nog niet zo heel hard.

Toekomst

Na 4 maanden kwam voor Maarten het inzicht dat de werkzaamheden niet zo goed bij hem passen. Maarten vertelt: “Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Boekwerk. Ik heb ook veel geleerd van deze werkervaringsplek zoals; duidelijk krijgen wat ik wel en niet wil en ook dat mijn kwaliteiten en talenten op een ander vlak liggen. Al met al een leuke ervaring om mee te nemen in mijn verdere loopbaan”.

Terugkijken

Gerard geeft aan het jammer te vinden dat Maarten weg gaat, maar dat hij de bemiddeling door de werkcoach van Hof van Twente als erg prettig heeft ervaren. “Marion zit er goed bovenop en denkt prettig mee in beide belang. Het was een grote luxe om 3 gesprekken met werkzoekenden te hebben. Daarnaast is het mooi om te zien wat voor samenwerkingen kunnen ontstaan. Het was ook goed om in te zien dat veel mensen graag aan het werk willen, maar hiervoor niet altijd de kans krijgen. ”

Kandidaat Maarten:

“Ik heb veel geleerd tijdens deze werkervaringsplek. Het was een leuke ervaring om mee te nemen in mijn verdere loopbaan”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter