Marieke Mijnen,
Bakkerij Nollen

Als je binnenkomt bij Bakkerij Nollen in Hengevelde is er volop bedrijvigheid. Beschuiten worden ingepakt, busjes rijden af en aan en ovens worden schoongemaakt. Siem van de Beld is er helemaal op zijn plek. Een paar maand geleden begon hij hier op een Werkervaringsplek (WEP) en zijn passie voor het bakkersvak komt hier goed van pas.

Klusjes

Projectmanager Marieke Mijnen van Bakkerij Nollen zocht iemand die wat technische klusjes kon doen in de verschillende winkels en waar nodig overdag brood en dergelijke kon bezorgen. Werkcoach Marion Vreeswijk stelde Siem voor. Met zijn achtergrond als molenaar leek dat meteen een mooie match. Marieke: “We hadden geen ruimte om iemand volledig in dienst te nemen en wilden ook graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven. Siem kwam op gesprek en dat klikte goed. Siem is rustig en erg betrokken bij onze organisatie en onze producten. Hij signaleert veel en denkt mee. Hij is echt een deel van het team en pakt alles op wat nodig is: van bezorgen tot klusjes en bakken.”

Gemotiveerd

De WEP van Siem is net met drie maand verlengd. Marieke legt uit: “Een WEP is een mooie mogelijkheid om iemand een kans te bieden. Omdat Siem er soms net iets langer over doet dan een reguliere werknemer wordt binnenkort samen met de gemeente zijn loonwaarde bepaald. Blijkt dat zijn loonwaarde inderdaad wat lager ligt, dan wordt zijn loon tijdelijk aangevuld door de gemeente. Dat geeft ons meer tijd en ruimte om Siem te helpen bij zijn groei naar een mogelijk volledig dienstverband binnen Nollen.”
Voor Siem is het een extra motivatie om bezig te blijven: “Soms heb ik wel een beetje stress, maar het bezig zijn vind ik fijn. Ik moet mezelf bewijzen en laten zien dat ik nieuwe dingen ook op kan pakken. Geen dag is hetzelfde en ik ga niet naar huis voor het werk af is!”

Siem van de Beld

“Het mooiste moment van de dag? Als je naar huis gaat en het werk is klaar.”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter