Michel Janssens,
Regiomanager Asito Oost

Asito verbindt. En dat blijkt! Van de 1800 medewerkers in regio Oost werken er 122 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een belangrijk goed binnen de organisatie en iets waar regiomanager Michel Janssens zich actief voor inzet. “Op dit moment hebben we, in samenwerking met het Werkplein Twente en gemeente Enschede, 15 opleidingsplekken in Twente gecreëerd waar medewerkers uit de doelgroep worden opgeleid en doorstromen naar reguliere werkplekken binnen Asito. Daar profiteert iedereen van: de kaartenbak van de gemeente wordt leger, Asito’s maatschappelijke rol wordt hierdoor versterkt en de werknemer kan doorgroeien naar een hogere functie.”

Sinds jaar en dag

Het bedrijf omarmt diversiteit. Binnen Asito werken mensen van verschillende achtergronden, niveaus en culturen met en voor elkaar. Ook in de gemeente Hof van Twente ziet Michel dat er steeds meer interesse is om op deze manier te ondernemen. “Voor sommigen is de drempel nog te hoog, omdat de kennis ontbreekt. Ik weet hoe mooi het is om een mix van intern en extern talent in je bedrijf te hebben, maar begrijp ook dat er voor een kleinere onderneming meer bij komt kijken. Door onze jarenlange ervaring kunnen we nu andere ondernemers inspireren en helpen. En dat doen we dan ook graag!”.

Hij is een verbindende factor

Maarten is in zijn regio het levende bewijs hoe mooi dit samen kan gaan. Onlangs vierden ze zijn 12,5 jarig jubileum. “Maarten heeft autisme en werkt daardoor het liefst gestructureerd. Het magazijn is dan ook door een ringetje te halen! Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor veel meer dan alleen het magazijn en doet hij ook veel op kantoor, waardoor hij echt onmisbaar is geworden. Zijn eigenwaarde stijgt daardoor. En dat voelt niet alleen voor hem goed, maar ook wij zijn blij dat we Maarten deze kans hebben kunnen geven. Daarnaast is het een heel sociale jongen. Hij is altijd in voor een praatje en stelt vragen die anderen niet durven te maken. Dat is heel ontwapenend.”

Maarten

“Voorheen heb ik op een sociale werkplaats gewerkt, met allemaal mensen met een beperking. Daar werd ik niet echt gelukkig van. Voor mij is het fijn dat ik in een normale omgeving kan werken. Het geeft me zelfvertrouwen en zelfstandigheid en het is goed voor mijn sociale ontwikkeling.”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter