Guido Brandenbarg,
ondernemer Albert Heijn Goor

Je zou het niet direct zeggen, maar zowel op de vloer als achter de schermen heeft ondernemer Guido Brandenbarg circa 100 mensen aan het werk in zijn Albert Heijn in Goor. Zijn vestiging kent 5 teamleiders en gemiddeld zit in elk team één medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. “De keuze om maatschappelijk verantwoord te ondernemen zit er al van jongs af aan in. Mijn vader deed dit ook, toen hij nog deze supermarkt runde.”

Je ziet ze groeien

Guido’s betrokkenheid voor zijn medewerkers is groot. Hij ziet hoe iemand kan opbloeien door de positieve vooruitgang te benoemen en te complimenteren, maar durft iemand ook terecht te wijzen als dat nodig is. “Je moet je als baas kwetsbaar durven op te stellen, bij iedereen. Dan ontstaan gelijkwaardige relaties en daar krijg je het meeste voor terug. Ook bij Kevin, één van de Wajongers in ons team, werkt dat zo. Hij kwam twee jaar geleden hier stage lopen en is in zijn tijd bij ons veel volwassener geworden. We kunnen hem steeds meer verantwoordelijkheden geven en dat is niet alleen fijn voor ons, maar nog beter voor hem. Zijn vertrouwen groeit hierdoor. Was hij eerst nog stil en verlegen, nu voelt hij zich hier thuis en heeft hij er zelfs een vaste baan aan over gehouden. Hij kan altijd bij zijn teamleider terecht en durft nu ook zijn medewerkers om hulp te vragen. Dat is mooi om te zien.”.

VET

Binnen de Albert Heijn wordt er gewerkt met het VET principe: vertrouwen, eerlijkheid en transparantie. “Ook in onze relatie met de scholen en de gemeente waar we mee samen werken zit dat helemaal goed. Door de jaren heen weten we nu precies hoe het traject in elkaar steekt, maar mochten we vragen hebben of iets willen bespreken dan kunnen we altijd ergens terecht. Anderzijds werkt het net zo goed en weten ze ons ook gemakkelijk te vinden als er weer nieuwe kandidaten zijn.”.

Zijn motivatie en inzet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen leverde Guido een aantal jaar geleden een nominatie op als ondernemer van het jaar binnen de Goorsche Winkeliersvereniging Goor Collectief. “Ook naar buiten toe is het iets waar je trots op kunt zijn en waar je over mag vertellen.”

Werknemer Kevin

“Het allerleukste vind ik om klanten te helpen. Ik ben door mijn werk hier veel socialer geworden, dat zeggen mijn ouders ook. Ik durf gemakkelijk een praatje te maken of een collega om hulp te vragen. Ik ga eigenlijk elke dag met plezier naar m’n werk!”

Voer uw zoekterm in gevolgd door een Enter